Nissaga Deulofeu

Nissaga

Corria l’any 1929, l’any de la segona Exposició Universal de Barcelona, quan Dolors Jutge de Deulofeu inicià l’el.laboració i posterior venda a la fira de Santa Llúcia de la Catedral de Barcelona , de tota mena de casetes de suro i petits pobles que representaven tan paisatges orientals com les nostres masies i conrades més properes.

Posteriorment, Maria Ferreres de Deulofeu, nora de la Dolors, agafà el relleu i va incorporar d’altres estris paisatgístics com molins, pallers, arbres de molsa i tot allò que ens poguem imaginar per la construcció d’un paisatge pessebrístic de caire popular.

Empar Deulofeu, inicià el seu periple a la Fira de Santa Llúcia encara amb bolquers quan dormia sota el taulell del lloc de venda de la Maria, l’any 1933. L’Empar incorporà la contrucció de coves fetes amb suro pelegrí, molsa i petits troncs recollits amb tota cura del bosc, amb els quals juga a vestir amb tot detall les seves el.laboracions.

I arribem a l’Albert Deulofeu (1961) ,fill de l’Empar i d’en Joan, qui de ben petit comença a jugar amb el suro i la molsa, jocs que més endavant s’esdeveniren en feina. Una feina que recull el bon fer de les tres generacions anteriors i dóna un nou aire als paisatges i construccions de pessebres de caire popular, amb l’el.laboració de pessebres d’encàrrec de grans dimensions. L’any 1975 inicià estudis artistics i de Delineació (especialista en contrucció) fins l’any 1980, i del 1980 al 1983 estudià Arquitectura Técnica.

Des de l’any 1987 és membre de l’Associació de Pessebristes de Palau-Solità i Plegamans. L’any 1989 va ingressar també a l’Associació de Pessebristes de Barcelona, on al mateix any de l’ingrés va col.laborar a l’exposició “El Pessebre a Catalunya”. L’any 1991, aconsegueix com a reconeixament a la seva tasca la “Carta d’Artesà” de la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 1998 podem trobar referències seves al “diccionari Ràfols d’artistes de Catalunya i Balears”. D’aleshores ençà ha col.laborat en tota mena d’exposicions i projectes pessebrístics. El 5 de març del 2009, es escollit president de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, tasca que desenvolupa fins el dia d' avui.

Des de l’última dècada, l'Albert ha comptat amb l’inestimable ajut de la Mercè, companya de tota mena de fatigues. (Si voleu saber més, entreu a “Currículum Albert Deulofeu”)

carta artesa


Tornar al Menú Coneix-nos