Back to top
Share

La Fira de Santa Llúcia guanya la batalla definitiva com l’icona del Nadal a Barcelona al Bàsics de Betevé

admin 15 de desembre de 2023 0 comments

El programa Bàsics de betevé va iniciar fa uns dies una enquesta a la recerca de l’icona del Nadal a Barcelona.

Els galets il·luminats o els llums que s’han pogut gaudir a la Gran Via, la cavalcada, el pessebre de la plaça de Sant Jaume i la tradicional Fira de Santa Llúcia, entre les opcions preferides pels barcelonins.

La batalla definitiva va tenir la presència de gran part dels seus responsables, entre ells, Albert Deulofeu, president de l’Associació Fira de Santa Llúcia, que va posar en valor èsser el mercat nadalenc més antic del món especialitzat en el món del pessebre.

La guanyadora de la batalla definitiva del Nadal organitzada pel ‘bàsics’ fou la Fira de Santa Llúcia. Aquest espai tradicional va néixer el 1786 i, des de llavors, ha estat a la plaça de la Catedral omplint el centre d’olor de molsa i avet, de la fusta dels tions, i organitzant les figures del pessebre, les boles i les ponsèties. “El caganer és el més mediàtic, però el producte estrella és el naixement” ha sentenciat Albert Deulofeu, president Associació de la Fira de Santa Llúcia.

Bàsics és l’espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius. El programa s’emet en directe de dilluns a dijous, de 20 a 21:15 h.

Font: betevé

Nadal barceloní a través d’algunes icones: llums, pessebres i fires

* a partir del 22:37

Post a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *