Back to top
Share

Montserrat Ribes Daviu

Deulofeu | Artesans del pessebre des de 1929

Montserrat Ribes

La Montserrat Ribes va néixer a Sabadell i des de l’any 1973 viu i treballa a Castellar del Vallès on també hi té el seu estudi d’escultura.

Va estudiar Belles Arts, i es va diplomar en gravat, estampació, relleus, restauració d’antiguitats, ceràmica, decoració, pintura i escultura; especialitat aquesta última, en la que va destacar des de l’inici.

A l’any 1978 va obrir a Castellar del Vallès, una escola-taller d’escultura, dedicada a l’ensenyament del modelatge de fang per fer figures de pessebre. L’escola va estar oberta fins l’any 1997. Per ella van passar-hi pessebristes d’arreu.

Del 1983 al 2013, durant 30 anys, va ser l’escultora de la firma “Elisa”, realitzant anualment una col·lecció de figures decoratives per a diferents països d’Europa, Canadà i Japó; amb exposicions a Barcelona, Madrid, València, París, Brusel.les, Milan, Birmingham, Frankfurt, Utrecht, Toronto, Sidney, Montreal, Auckland, Alberta i Misissauga (Canadà)

L’any 1992 amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, va el.laborar l’escultura “Olímpica” amb el que es va obsequiar a diferents personalitats relacionades amb l’esdeveniment, entre elles, Pasqual Maragall i Joan Antoni Samaranch. I també a la Generalitat de Catalunya.

L’any 2003 la Generalitat de Catalunya li atorgà el títol de “Mestra Artesana” en l’especialitat d’Escultura.

I tornant a l’any 1997, en una mostra d’artesans del món del pessebre a l’Edifici El Sucre de Vic, en motiu de la Trobada de Pessebristes de Catalunya, les figures de la  Montserrat Ribes i les coves i paisatges de Deulofeu, artesans del pessebre des de 1929, s’agermanen. El desembre d’aquest mateix any, les escultures de la Montserrat arriben per primera vegada a la Fira de Santa Llúcia de la Catedral de Barcelona.

Des de 1997 fins l’actual 2022, la col.laboració i distribució de les seves figures a la Fira ha estat constant. 

I a partir d’aquest any, us volem també oferir la possibilitat de trobar-les a la nostra pàgina web, perquè pugueu accedir-hi durant tot l’any.