Puja a la part superior
Compartir

Albert Deulofeu analitza la Fira de Santa Llúcia 2022 pel “Tot Barcelona”

admin 27 de desembre de 2022 0 comments
“És bo que es parli del pessebre, encara que sigui malament”
ENTREVISTA | Albert Deulofeu, president de l'Associació Fira de Santa Llúcia i quarta generació familiar de pessebristes: ``Si deixem entrar la restauració, la fira perdrà la seva essència``

Gabriel González

L’esperit nadalenc que es respira a la Fira de Santa Llúcia és únic. I passejar-hi l’últim dia de l’any que està oberta encara emfatitza més aquesta sensació. Aquest divendres els firaries han abaixat les persianes i ja no hi tornaran fins a l’any vinent. Marxen contents, brindant entre ells i orgullosos de la feina feta. De fet, són els mateixos paradistes qui repeteixen constantment que la fira barcelonina és la més gran d’Europa d’aquestes característiques i una de les poques que manté l’essència original, fet que han agraït els centenars de persones que l’han visitat durant 19 dies.

L’Albert, president de l’Associació de la Fira de Santa Llúcia, relata com ningú què significa formar-ne part. És la quarta generació dels Deulofeu, una saga de pessebristes que sempre ha passat Nadal als peus de la catedral. És dels més veterans i, de fet, d’aquí poc celebrarà el centenari de la parada, una fita històrica que cap altre firaire actual ha pogut ni tan sols acariciar. I als peus de la catedral ha vist passar de totdes d’una crisi econòmica fins a una pandèmia, passant per les múltiples polèmiques dels pessebres de la ciutat. Un llegat que explica al TOT Barcelona minuts abans de plegar i amb una mirada posada als darrers clients que se li acosten a la parada.

Llegeix l’entrevista completa

Font: Tot Barcelona

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *